Skip to content

#XXVIII Tripel

Een tripel met niet al te hoog alcohol percentage (waarschijnlijk een rekenfoutje gemaakt met de hoeveelheid mout). Voor de afwisseling zelf wat koriander en sinaasappelschil toegevoegd. Na vergisting is het alcoholpercentage 7,7%. Dus met een beetje bottelsuiker in de fles kom je uit op zo’n 8,0%.

Laat hier je review achter over dit bier: Untappd

Brouwschema

Mout

Naam Gewicht (g) % EBC
Pilsmout 3000 94,3 3-5
Haver vlokken 330 9,4 0
Ruwe rietsuiker 200 5,7 3

Hop/kruiden

Naam Gewicht (g) Alpha zuur % Kooktijd Bloem/pellet
Northern brewer 17 5,1 90 bloem
Wakatu 7 6,8 60 bloem
Wakatu 7 6,8 30 bloem
Sinaasappelschil 5 0 30 bloem
Koriander 3 0 15 hele korrels

Maischen

Temperatuur Tijd SG
58°C 25 1023
64°C 40 1026
74°C 20 1032
78°C 1 1043
  • Kooktijd: 90 minuten
  • Gist: S-04
  • OG: 1069
  • FG: 1012
  • Alc: 8,0%