#36 Blonde¶
Voor dit bier eens geprobeerd om zo efficient mogelijk qua tijd te werken. Dus het spoelwater in de keuken vast op temperatur brengen, voor het koken een andere ketel gebruiken dan voor het maischen. Hierdoor koelt de wort niet zo af, maar zorgt er wel voor dat je meerdere grote pannen moet hebben..
Laat hier je review achter over dit bier: Untappd
Brouwschema voor 10 liter¶
Mout¶
Naam | Gewicht (g) | % | EBC |
---|---|---|---|
Pilsmout | 3000 | 100 | 3 |
Hop¶
Naam | Gewicht (g) | Alpha zuur % | Kooktijd | Bloem/pellet |
---|---|---|---|---|
Magnum | 12 | 14,5 | 60 | pellet |
Wakatu | 9 | 6,8 | 10 | bloem |
Wakatu | 18 | 6,8 | 0 | bloem |
Maischen¶
Temperatuur (°C) | Tijd | SG |
---|---|---|
65 | 60 | |
78 (uitmaischen) | 5 |
- Kooktijd: 60 minuten
- Gist: K-97
- OG: 1065
- FG: 1022
-
Alc: 6,1%
-
Maischwater: 8 liter
- Spoelwater: 6 liter