Skip to content

#35 American wheat bier - WB-06

Om eens het verschil in gist te kunnen proeven, heb ik een batch van zo’n 19 a 20 liter gebrouwen van een tarwebier. Na de kook en het koelen heb ik deze gesplitst en in elk gistvat een andere gist toegevoegd. Bij nummer 34 is dat US-05, bij nummer 35 WB-06. Behalve smaak is er ook een groot verschil in vergistingssnelheid. Daar waar de US-05 binnen 12 uur als een malle gaat, duurde het bij de WB-06 zeker 48 uur voor er enige activiteit in het waterslot zichtbaar was.

Laat hier je review achter over dit bier: Untappd

Brouwschema voor 20 liter

Mout

Naam Gewicht (g) % EBC
Tarwe mout 3000 51,7 3
Pilsmout 2500 43,1 3
Amber mout 300 5,2 50

Hop

Naam Gewicht (g) Alpha zuur % Kooktijd Bloem/pellet
Wilde hop 40 5,9 60 bloem
Northern brewer 70 5,1 0 (vlam uit) bloem

Maischen

Temperatuur (°C) Tijd SG
65 15 uur (overnight)
78 (uitmaischen) 15
  • Kooktijd: 70 minuten
  • Gist: WB-06
  • OG: 1056
  • FG: 1008
  • Alc: 7,1%

  • Maischwater: 15 liter

  • Spoelwater: 13 liter