#27 Blond bier
Een blond bier met hop uit eigen tuin, Northern Brewer, en een wilde hop uit de buurt. Afkoelen in gedaan door de wort met deksel op de pan te laten koelen voor 1 nacht (6°C). Na de vergisting houtextract van een beuk toegevoegd, maar die vind je haast niet weer. Blijkt dat berk lekker ruikt, maar geen smaak afgeeft..
Laat hier je review achter over dit bier:
Untappd
Brouwschema
Mout
Naam |
Gewicht (g) |
% |
EBC |
Pilsmout |
3300 |
85,1 |
3-5 |
Witte basterdsuiker |
300 |
7,7 |
0 |
Aroma mout |
180 |
4,6 |
50 |
Kristalsuiker |
100 |
2,6 |
0 |
Hop
Naam |
Gewicht (g) |
Alpha zuur % |
Kooktijd |
Bloem/pellet |
Wilde hop |
60 |
5,9 |
90 |
bloem |
Northern brewer |
25 |
5,1 |
60 |
bloem |
Northern brewer |
25 |
5,1 |
30 |
bloem |
Maischen
Temperatuur |
Tijd |
SG |
53°C |
25 |
|
68°C |
180 |
|
78°C |
5 |
|
- Kooktijd: 90 minuten
- Gist: T-58
- OG: 1066
- FG: 1008
- Alc: 8,1%