Skip to content

#26 Coffee chocolate milky stout

Een donkere stout waar lactose aan toegevoegd is om een milky effect te krijgen. Na de hoofdvergisting koffie-extract en koffiebonen toegevoegd. Tevens in een hopzak cacao nibs 2 dagen laten trekken voor die echte chocolade smaak.

Laat hier je review achter over dit bier: Untappd

Brouwschema

Mout

Naam Gewicht (g) % EBC
Pilsmout 1900 65,9 3-5
Caramout 400 13,7 50
Pale mout 375 13,0 6-9
Chocolade mout 150 5,2 900-1200
Black mout 60 2,1 1400

Hop

Naam Gewicht (g) Alpha zuur % Kooktijd Bloem/pellet
Columbus 9 15 60 pellet
Wilde hop 10 5,9 20 bloem
Northern brewer 15 5,1 20 bloem
Northern brewer 10 5,1 vlam uit bloem
Wilde hop 10 5,9 vlam uit bloem

Maischen

Temperatuur Tijd SG
68°C 60
78°C 5
  • Kooktijd: 60 minuten
  • Gist: S-33
  • OG: 1068
  • FG: 1030