#15 Russian Imperial Stout
De eerste Russian Imperial Stout die ik brouwde. Het brouwen zelf ging best oké, al had ik gehoopt op een hoger begin SG. Na het bottelen in de kruipruimte gezet en een soort van vergeten. Uiteindelijk heeft het er riuim 9 maanden gestaan.
Laat hier je review achter over dit bier:
Untappd
Brouwschema
Mout
Naam |
Gewicht (g) |
% |
EBC |
Pilsmout |
4500 |
84,3 |
3-5 |
Zwarte mout |
300 |
5,6 |
1400 |
Amber mout |
300 |
5,6 |
50 |
Geroosterde gerst |
240 |
4,5 |
1000-1300 |
Hop
Naam |
Gewicht (g) |
Alpha zuur % |
Kooktijd |
Bloem/pellet |
Bullion hop |
90 |
7,00 |
60 |
bloem |
Styrian Golding |
33 |
2,5 |
15 |
pellet |
Styrian Golding |
30 |
2,08 |
15 |
bloem |
Maischen
Temperatuur |
Tijd |
SG |
65°C |
90 |
|
78°C |
5 |
|
- Kooktijd: 60 minuten
- Gist: Wyeast 1084 smackpack. Bij geen activiteit na 30 uur S-04 toegevoegd
- OG: 1070 (12 liter)
- FG: 1014
- Alc: 8,0%