Skip to content

#15 Russian Imperial Stout

De eerste Russian Imperial Stout die ik brouwde. Het brouwen zelf ging best oké, al had ik gehoopt op een hoger begin SG. Na het bottelen in de kruipruimte gezet en een soort van vergeten. Uiteindelijk heeft het er riuim 9 maanden gestaan.

Laat hier je review achter over dit bier: Untappd

Brouwschema

Mout

Naam Gewicht (g) % EBC
Pilsmout 4500 84,3 3-5
Zwarte mout 300 5,6 1400
Amber mout 300 5,6 50
Geroosterde gerst 240 4,5 1000-1300

Hop

Naam Gewicht (g) Alpha zuur % Kooktijd Bloem/pellet
Bullion hop 90 7,00 60 bloem
Styrian Golding 33 2,5 15 pellet
Styrian Golding 30 2,08 15 bloem

Maischen

Temperatuur Tijd SG
65°C 90
78°C 5
  • Kooktijd: 60 minuten
  • Gist: Wyeast 1084 smackpack. Bij geen activiteit na 30 uur S-04 toegevoegd
  • OG: 1070 (12 liter)
  • FG: 1014
  • Alc: 8,0%