Skip to content

#11101 Blond bier (29)

De versie van dit blond bier is gebaseerd op het recept van brouw 27, en dan voor 15 liter. Echter door verschillende oorzaken heeft deze brouw langer geduurd dan gepland.

Dit is dus een blond bier met hop uit eigen tuin, Northern Brewer, en een wilde hop uit de buurt. Nu is het maischen gedaan met de BIAB methode (brew-in-a-bag). Alle mout in een grote fijn gewoven zak, zodat je die in 1x uit de wort kunt halen. Hierdoor is spoelen niet nodig. Om toch de laatste suikers uit de mout te krijgen, heb ik de zak met mout 3 uurtjes laten weken in water (start temp 78°C –> eindtemp 54°C) Afkoelen in gedaan door de wort met deksel op de pan te laten koelen voor 1 nacht (6°C) en daarna na 12 uur binnen staan om op temperatuur te komen , voordat de gist erop gestrooid wordt.

Vergisting gedaan bij 18°C. Tegen het einde (vergisting minder snel) de temparatuur verhoogd naar 19°C.

Laat hier je review achter over dit bier: Untappd

Brouwschema

Mout

Naam Gewicht (g) % EBC
Lagermout 4950 85,1 3-5
Aroma mout 360 4,6 50
Kristalsuiker 600 2,6 0

Hop

Naam Gewicht (g) Alpha zuur % Kooktijd Bloem/pellet
Wilde hop 75 5,9 75 bloem
Northern brewer 63 5,1 20 bloem
Koriander 2 - 20 hele korrel

Maischen

Temperatuur Tijd SG
53°C 25
68°C 60
78°C 5
  • Kooktijd: 75 minuten
  • Gist: S-33
  • OG: 1067
  • FG: 1022